Kaj je EFT/tapkanje?

Metoda EFT (Emotional Freedom Techniques) ali tapkanje je tehnika čustvenega sproščanja. Delovanje metode EFT temelji na ugotovitvi, da je neprijeten občutek posledica motnje v energijskem pretoku. Metoda EFT pa je orodje, s katerim to motnjo odpravimo. Med izvajanjem metode s konicami prstov tapkamo končne točke energijskih meridianov telesa, medtem ko smo uglašeni s svojo težavo. Na ta način dosežemo čustveno razbremenitev, ki zelo pogosto pozitivno vpliva tudi na telesno zdravje. Uporaba te tehnike nam pomaga, da začnemo drugače razmišljati in čustvovati ter s tem podpremo pozitivne spremembe v svojem življenju.


S to enostavno, varno in blago tehniko lahko učinkovito ublažimo najrazličnejše telesne in čustvene težave, kot so strahovi, fobije, trema, škodljive navade, bolečine in nespečnost.


Tapkanje je preprosto in neboleče. Vsakdo se ga lahko nauči in ga uporablja sam, v skupini ali skupaj z usposobljenim izvajalcem.


Številne znanstvene študije so potrdile učinkovitost metode EFT in še naprej osvetljujejo mehanizme, na katerih temelji postopek. https://eftinternational.org/discover-eft-tapping/eft-science-research/


Z osnovami se lahko seznanite v spodnjem video posnetku in v EFT priročniku, ki je dosegljiv na http://eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdf. Vabljeni, da pokličete EFT izvajalko, ki vam bo razložila osnove, vas vodila skozi postopek in odgovorila na vaša vprašanja glede učinkovitega izvajanja EFT metode ali tapkanja.