Splošni pogoji

Storitev ni za nujne primere.

Če ste v duševni stiski ali imate samomorilne misli, pokličite zaupni telefon  Samarijan, 24 ur na dan, vse dni v letu na 116 123. Med 19. in 7. uro zjutraj lahko pokličete tudi na zaupni telefon Univerzitetne psihiatrične klinike na 01 520 99 00.

Če je vaše življenje ogroženo, pa klic v sili na 112 ali najbližji urgentni center.  

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletnega portala EFT-SOS

Uvodne določbe

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo pogoje uporabe spletnega portala EFT-SOS, ki je dosegljiv preko spletne strani eft-sos.net. Spletni portal upravlja podjetje Emonet d.o.o., spletni portali, d.o.o., Kančeva 4, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: podjetje Emonet). Splošni pogoji veljajo za vse uporabnike, ki uporabljajo storitev spletnega portala eft-sos.net. Splošni pogoji poslovanja so sestavni del vsakega naročila na storitve, ki jih ponuja spletni portal. Podjetje Emonet si pridružuje pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja kadarkoli, uporabniki pa bodo o tem tudi obveščeni. Spremembe pričnejo veljati isti dan, kot so objavljene na spletnem portalu. Uporabnikova nadaljnja uporaba spletnega portala  ter njegovih storitev se smatra kot sprejemanje spremenjenih Splošnih pogojev poslovanja.


Opis storitev in njihova razpoložljivost

Spletni portal je platforma, ki povezuje uporabnike z izvajalci tehnike Emotional Freedom Technique (v nadaljevanju izvajalci EFT). Izvajalci EFT uporabnikom ponujajo online EFT svetovanje preko videoklica. Vsi izvajalci EFT, ki izvajajo storitve na spletnem portalu, imajo opravljeno najmanj II. stopnjo izobraževanja po programu EFT International, so neodvisni izvajalci in niso zaposleni v podjetju Emonet. Podjetje Emonet upravlja s spletnim portalom EFT-SOS. Spletni portal ponuja uporabnikom naslednje storitve: - pregled osnovnih informacij o izvajalcih EFT, ki ponujajo osebna in online EFT svetovanja, - možnost naročanja na osebno in online EFT svetovanje, - izvedbo online EFT svetovanja s pomočjo varnega in zasebnega videoklica. Podjetje Emonet vzdržuje spletno mesto in storitve tako, da so praviloma dostopni štiriindvajset (24) ur na dan, vse dni v letu. Podjetje Emonet pridružuje pravico do prekinitev dostopa do spletnega mesta zaradi vzdrževalnih del. Možni so tudi izpadi dostopa do spletnega mesta zaradi izpada delovanja ali tehničnih napak opreme na strani podjetja Emonet, internetnih ponudnikov ali pa opreme na strani uporabnikov, za kar podjetje Emonet ne prevzema odgovornosti. Odgovornost podjetja Emonet za kakršnokoli škodo ali nevšečnosti, ki bi zaradi tehničnih razlogov uporabniku nastale zaradi prekinitve delovanja ali motenega dostopa do spletnega mesta, je v celoti izključena.   Uporabnik je dolžan za dostop do spletnega mesta zagotoviti ustrezno računalniško opremo z ustrezno internetno povezavo (standardni internet povprečne hitrosti) ter nameščen, ustrezen spletni brskalnik. Uporabnik potrebuje v primeru izbire online terapije za nemoteno uporabo storitve še kamero. EFT-SOS.net ni za nujne primere in ni ustrezna izbira: - pri zadajanju telesnih poškodb (samopoškodovanju), - pri samomorilnih mislih in namerah, - pri diagnozi resne duševne bolezni in pri psihološki ali psihiatrični obravnavi. Čeprav upamo in se trudimo, da je storitev EFT svetovanja za vas uporabna in koristna, pa razumete in potrjujete, da mogoče ni prava rešitev za vsakogar, da mogoče ni uporabna v vsaki situaciji, ter da ni vedno pravo nadomestilo za izvajanje EFT svetovanja v živo. Izvajalci EFT na EFT-SOS.net imajo iz etičnih razlogov pravico in dolžnost ne sprejeti klienta ali ga napotiti k drugi, najustreznejši pomoči, če presodijo, da niso usposobljeni za določene situacije ali ne bi mogli pomagati po najboljših močeh, z namenom preprečevanja dodatne škode ali stiske. Otroci Če so izvajalci EFT strokovno podkovani za izvajanje storitev za otroke, mlajše od 18 let, lahko izvajajo storitve tudi njim vendar le pod pogojem, da so starši obveščeni o storitvi, se z njo strinjajo, prav tako pa se strinjajo z našimi Splošnimi pogoji poslovanja.  


Postopek naročanja in plačilo storitev

Uporaba portala EFT-SOS je mogoča na podlagi predhodnega zakupa svetovalnih ur s plačilom s plačilno kartico oziroma kreditno kartico ((Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners club) ali Paypal. Na sedežu podjetja Emonet d.o.o. ni mogoče izvesti plačila. Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@eft-sos.net, da se dogovorimo o načinu vračila kupnine. Emonet d.o.o. po opravljeni storitvi klientu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov klienta. Cena svetovalne ure je navedena pri predstavitvi posameznega izvajalca EFT. Po 1. odst. 94. člena ZDDV-1 podjetje Emonet ni zavezanec za DDV. Veljajo cene, ki so objavljene v času naročila. Stroške internetnih storitev, ki nastanejo na strani uporabnika pri uporabi spletnega portala EMO-NET, nosi uporabnik.  


Zasebnost in zaupnost

Zaupanje gradimo na naši zavezanosti k spoštovanju vaše zasebnosti in zaupnosti vaših posredovanih informacij. Vse, kar poveste na online srečanju, ostane izključno med vami in izvajalcem EFT. V primeru online EFT svetovanja preko videoklica, podjetje Emonet nima v nobenem primeru dostopa do video klica, ki je potekal med uporabnikom in izvajalcem EFT, srečanje se ne snema in nikjer ne ostane zabeleženo. Vašo zasebnost jemljemo skrajno odgovorno in je naša najvišja vrednota.


Zasebnost in piškotki

Piškotek je podatek, ki ga internetni strežnik postavi na vaš računalnik, ko obiščete določeno spletno stran. Piškotki izboljšajo in olajšajo uporabniško izkušnjo, in nikakor ne prenašajo računalniških virusov ali kako drugače škodujejo vašemu računalniku. Nekateri piškotki imajo rok le za eno sejo, drugi imajo lahko daljši rok trajanja, ali pa ostanejo na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete sami. Piškotki se lahko uporabljajo za različne namene: za ohranjanje kontinuitete uporabniške seje, za zbiranje podatkov o uporabi spletnega mesta za namene poslovne raziskave, analize, načrtovanja in druge namene in za shranjevanje nastavitev. Naši piškotki bodo sledili vaši dejavnosti na Spletnem mestu. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne zbirajo podatkov, ki vas lahko osebno identificirajo. Avtomatsko zbiramo tudi podatke o uporabi, kot so število in pogostost obiskov na naši spletni strani. Te podatke zbiramo na način, ki vas nikakor ne morejo osebno identificirati. Te vrste zbranih podatkov nam omogočajo, da ugotovimo, kako pogosto uporabniki uporabljajo posamezne vsebine.


Obvestilo o zasebnosti:

Varstvo in obdelava osebnih podatkov Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli uporabo osebnih podatkov, med drugim npr. tudi hrambo kontaktnih podatkov ter uporabo teh kontaktov za pošiljanje obvestil, novic oziroma kakšne druge komunikacije. Pri EFT-SOS želimo biti glede zbiranja in načina obdelave vaših osebnih podatkov povsem transparentni. Upravljavec vaših osebnih podatkov je Emonet d.o.o., Kančeva 4, 1000 Ljubljana. Zavedamo se pomena varovanja vaših osebnih podatkov in spoštujemo vašo zasebnost, zato z vsako posredovano informacijo ravnamo skrbno. Cenimo vaše zaupanje, zato vam zagotavljamo varnost in zaupnost pri uporabi in obdelavi vaših osebnih podatkov. Osebne podatke zbiramo, uporabljamo in obdelujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) na podlagi vaše privolitve.


Obseg in namen zbiranja osebnih podatkov

V kolikor ste se naročili na prejemanje naših e-novic, bomo vaše osebne podatke (elektronski naslov) uporabljali izključno za ta namen. Obdelava osebnih podatkov za ta namen temelji na vaši privolitvi skladno s 6. členom, tč. 1.a Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Podatkov v nobenem primeru ne bomo pošiljali tretjim osebam. Za izvajanje obveščanja uporabljamo uveljavljeno avtomatizirano zunanjo platformo, katere delovanje je skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 [GDPR]. Če plačilo storitve izvedete s plačilno kartico, bomo uporabljali naslednje podatke: - elektronski naslov, ki ga bomo uporabili za pošiljanje računov in komunikacijo z vašim izvajalcem EFT.


Zavarovanje osebnih podatkov

Pri obdelavi vaših osebnih podatkov in pri ravnanju z njimi bomo ravnali v skladu z veljavnimi nacionalnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Za zavarovanje osebnih podatkov bomo uporabili organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščen dostop ali uničenje podatkov, njihove spremembe ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo. Vaše osebne podatke bomo hranili, dokler ne prekličete privolitve za obdelavo osebnih podatkov.


Zagotavljanje pravic posameznika pri obdelavi osebnih podatkov

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Prav tako imate pravico do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da je pri obdelavi vaših osebnih podatkov prišlo do kršitve določb Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ali določil veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, in sicer s klikom na povezavo 'Odjava', ki jo najdete v kateremkoli z naše strani prejetem elektronskem sporočilu, ali pa nam to sporočite na naš elektronski naslov. Preklic privolitve ne bo vplival na zakonitost obdelave podatkov, ki smo jo izvajali do trenutka preklica. Vaš zahtevek, pritožbo ali ugovor v zvezi s katerekoli od zgoraj navedenih pravic, lahko pošljete po elektronski pošti na info@eft-sos.net.


Omejitev odgovornosti

Spletni portal je dostopen »takšen, kot je«, zato podjetje Emonet ne prevzema nobene odgovornosti: a) da bo dostop do spletnega mesta in storitev deloval nemoteno, varno in brez napak; b) da bodo spletno mesto in storitve zadovoljile vaše potrebe; c) da bodo informacije pridobljene iz spletnega mesta in storitev učinkovite, zanesljive in točne; d) da bo kvaliteta informacij, ki je pridobljena na spletnem mestu ali storitev, uresničila vaša pričakovanja; e) za dobro izvedbo storitve EFT svetovanja preko videopovezave, vključno z vsemi mnenji, odzivi, nasveti, napotki, informacijami ali opustitvami, je odgovoren izvajalec EFT. V nobenem primeru podjetje Emonet in izvajalci EFT svetovanja ne odgovarjajo za morebitno nastalo škodo ali izgubljeni dobiček, ki izhaja iz uporabe naših storitev, spletnega mesta ali vsebine. Če ste nezadovoljni s storitvami, vsebino na spletni strani ali s Splošnimi pogoji, predlagamo, da se obrnete na nas ali da prenehate z uporabo spletnega mesta.


Končna določila

Vsi morebitni spori, ki bi nastali med uporabnikom in izvajalcem storitve, se rešujejo na slovenskih sodiščih. Uporabnik ob naročilu storitve potrjuje, da je v celoti seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja.


Spremembe teh pogojev

Pridržujemo si pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja. Uporaba naših storitev predstavlja vaše soglasje k spremembam, ki smo jih naredili. Datum zadnjih sprememb je naveden na koncu tega dokumenta.


Stik z nami

Cenimo vaše mnenje v zvezi s spletnim mestom in ponujenimi storitvami in vas vabimo, da nas kontaktirate z vprašanji in predlogi izboljšav. Poskrbeli bomo, da bodo vaša sporočila dosegla prave ljudi, ki se lahko najbolje odzovejo na ustrezno temo. Vaš e-poštni naslov se ne bo uporabljal za namene, ki niso v skladu z našo politiko zasebnosti. Vabimo vas, da nas kontaktirate na info@eft-sos.net. Z veseljem in zanimanjem vam bomo prisluhnili, saj želimo, da smo v storitvi najboljši.