Stopimo izza okvirov s pomočjo EFT tehnike

Helena Cesar, 02. 06. 2020

"Preprosto živa, tako jaz kot makov cvet." Issa

Divja lepota me osrečuje in vse več nas je, ki doživljamo podobno. Ste morda tudi vi opazili, da narava še bolj žari v svojih barvah. Sama se vsak dan posebej čudim življenju samemu in zdi se mi, da tudi zvezde še nikoli niso tako lepo žarele niti ptiči tako ubrano peli. Imam celo občutek, da se je prava pomlad začela šele zdaj po koncu epidemije. Igrivost je tista prava naravnanost, ki pospeši srčni utrip in riše nasmeh na obraz. Počutim se, kot da sem se osvobodila iz temnega okvirja, ki me je poskusil ohranjati v nenaravnem ritmu. Vemo, da izredne situacije zahtevajo izredne ukrepe, vemo pa tudi, da je zdrava pamet tisto, kar lahko vsi uporabljamo in seveda ob tem tudi poskrbimo, da damo cesarju, kar je cesarjevega (moj priimek Cesar je povsem naključen ;)).


Ni bilo vedno tako …

Vsi kdaj doživljamo preizkušnje, ki nas pretresejo in izčrpavajo. A veliko ljudi le stisne zobe in tiho trpi. Ste med njimi tudi vi? Služba, družina, obveznosti, ne najdete pa časa zase, da si odpočijete in napolnite z energijo. Dnevni ritem vas kmalu vrže iz ravnovesja in takrat je težko. Vem, kako se počutite, bila sem na vašem mestu.


Ko nam življenje pokaže zobe

Težko je videti nove poti in nove smeri, dokler nismo prisiljeni v to. Veliko nas je, ki smo se v tem korona času bolj začutili, in bili prisiljeni na spremembe v poslovanju, nekateri pa še razmišljamo o teh spremembah ...

Vse ob svojem času - ohranimo ritem narave in srca. Smo že toliko izkušeni, da vemo, da je edina prava pot pot srca in da se telo nikoli ne laže. Telo mi nekaj sporoča – in kaj naj s tem storim? Ste morda (tudi vi) zakrčeni? Dobrodošli na masažo, vendar je smiselno pretehtati, kaj je vzrok za zakrčenost! Običajno ni samo fizični, običajno je nekaj od znotraj, nekaj kar v telesu ne steče ...


Skrivnostna rešitev

Potrebovala sem nekaj, kar bi me podprlo in mi pomagalo preživeti dan. Teden. Mesec. Alkohol? Kje pa, to ni moj stil. Na srečo sem v rokavu imela drugačno, telesu in duši bolj prijazno rešitev. Vas zanima, katero?


Učinkovito orodje

To je EFT (Emotional Freedom Techniques) ali, po domače, tapkanje. EFT je ena od vodilnih energijskih tehnik, s katero lahko na hiter in varen način učinkovito ublažite različne telesne in čustvene težave, kot so npr. utrujenost, stres, vsakodnevne skrbi, migrene, bolečine v vratu ali hrbtu in podobno.


Čudoviti rezultati

Tapkanje  lahko tudi vas podpre v težkih trenutkih, vam pomaga ohranjati ravnovesje in vas spremlja na poti osebne in duhovne rasti. A za to je treba tehniko izvajati redno. Ko začutim zakrčenost, ko začutim, da mi telo nekaj sporoča, takrat se zavestno odločim za negovanje čuječnosti in zavestni premik. Pri tem mi je v veliko pomoč tapkanje in takrat tapkam in hodim, se premikam ... počasi, ljubeče do sprostitve, do klika, ki vodi do spremembe.

Me je prešinilo, da vse vsa modrost skriva v najbolj vsakdanjih stvareh, opravilih, kamor seveda sodi tudi tapkanje. Kljub temu, da že četrt stoletja hodim v isti gozd, me vsakič znova prijetno preseneti. Spremljam ga v vseh letnih časih, skozi obdobja preizkušenj in gozd spremlja mene … Drevesa me poznajo in jaz njih. Rastejo in rastem, nekatere je pred leti uničil žled, nekatere pokončne smreke pa lubadar. Ne glede na vse tragedije, se gozd obnavlja in nudi varno zavetje živalim, rastlinam in ljudem … Še več! Na neki nenavadni način zna gozd pomiriti, okrepiti, napolniti z energijo …  govori o življenju, ki se obnavlja in nadaljuje! Na srečo smo povezani med seboj v podpori – tudi in predvsem preko tapkanja, zato je lažje sprejeti edino stalnico v življenju, to je spremembo.


Naj vam žarijo oči in bodite srečni tudi zato, ker tapkate.


Helena Cesar


Mogoče vas zanima