EFT kot prva pomoč

Meselina Ponikvar Verhovšek, 26. 03. 2020

Metodo EFT oz. tapkanje lahko uporabljamo kot prvo pomoč. Prvo pomoč pri čem? PRI VSEM!


Karkoli že počnemo ali se nam dogaja, ob tem mislimo in čutimo. Ravno zato je neka situacija za nas “problem”. Problem ni situacija sama, ampak to, kako se v njej ali zaradi nje počutimo. Je čustveno stanje, v katerem se nenadoma znajdemo, ki je boleče in se ga zato otepamo. Lahko nas ohromi ali nas prisili v dejanja, ki jih kasneje obžalujemo. Zaradi tega lahko “obtičimo”.


Če bi znali s čustvi, nam ne bi bilo treba bežati pred njimi in se zatekati v otopelost ali omamo. In telesu nas ne bi bilo treba opominjati v obliki bolečin, bolezni in simptomov (saj vsa prejšnja opozorila preslišimo). Če bi lahko te občutke izbrisali ali ustavili, ne bi imeli več “problemov”. Saj poskušamo. In mislimo, da smo se jih znebili. Dokler spet ne prihrumijo na površje, ko nam to najmanj ustreza.


Čustva lahko razrešimo. Jim damo prostor, da se izrazijo in nam predajo svoje sporočilo. To je njihov namen. Ko ob tem tapkamo, sporočamo telesu, da je vse v redu in da se kljub tem močnim občutkom lahko sprosti. Tako sprejmemo čustva in občutke. In potem lahko odtečejo in nam odleže. In »problem« je razrešen, lahko tudi za vedno.


Spet se vklopi razumski del možganov. Pojavijo se novi uvidi, prostor za nove ideje in tudi rešitev problema - če se problem ni razblinil že med tapkanjem. Zato je tapkanje odlično orodje za prvo pomoč in je primerno skoraj za vsakogar. Ko se naučite te preproste tehnike, jo lahko samostojno uporabljate kadarkoli, kjerkoli in na katerem koli “problemu”.


Lahko pa se prepustite strokovnemu vodstvu izvajalke oz. izvajalca EFT. Tapkanje je proces, pri katerem aktivno sodelujete, izvajalec pa vam drži prostor, da lahko »problem« predelate v svojem tempu in na način, ki je za vas prijeten in sproščujoč. Pri tem uporabi varne tehnike, da se lahko sprostite, se pomirite s svojimi občutki, se povežete s svojim telesom in pridete do uvidov, zaradi katerih boste drugače ugledali na svoje težave, z večjo mero upanja in s pozitivnejšim pogledom na življenje.


Meselina Ponikvar Verhovšek

Mogoče vas zanima